یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
یعقوبی

حوزه/ رئیس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: کسی که می‌خواهد جامعه را به سمت رشد و کمال رهنمون کند باید ورع و تقوایی داشته باشد که کنترل‌کننده او از معاصی باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری « حوزه» در خراسان شمالی، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، عصر امروز در جمع حوزویان استان، با اشاره به رسالت خطیر روحانیت در جامعه دینی، اظهار کرد: همه ما ادعای امام جامعه بودن به معنای عام را داریم، به این معنا که امام جماعت یا امام جمعه و یا استاد حوزه هستیم.

امام جمعه بجنورد گفت: در آیه 74 سوره فرقان می‌خوانیم: «وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا» و از باری تعالی می‌خواهیم ما را پیشوای پرهیزگاران کند، اما باید توجه داشته باشیم کسی که می‌خواهد امام متقین باشد باید شرایطی را در خود داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی اظهار کرد: در این زمینه پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌فرماید: «لَا تَصْلُحُ الْإِمَامَةُ إِلَّا لِرَجُلٍ فِیهِ ثَلَاثُ خِصَالٍ وَرَعٌ یحْجُزُهُ عَنْ مَعَاصِی اللَّهِ وَ حِلْمٌ یمْلِک بِهِ غَضَبَهُ وَ حُسْنُ الْوِلَایةِ عَلَی مَنْ یلِی حَتَّی یکونَ لَهُمْ کالْوَالِدِ الرَّحِیمِ.»

وی ادامه داد: بنا به فرموده رسول گرامی اسلام(ص) امامت شایسته نیست جز برای کسی که دارای سه خصلت باشد؛ تقوا و ورعی که او را از نافرمانی خدا باز دارد، خویشتن‌داری که خشمش را کنترل کند و نیکو حکومت کردن بر افراد زیر فرمانش تا آنجا که نسبت به ایشان مانند پدری مهربان باشد.

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی افزود: کسی که می‌خواهد جامعه را به سمت رشد و کمال رهنمون کند باید ورع و تقوایی داشته باشد که کنترل‌کننده او از معاصی باشد، یعنی ایمان و تقوای او به‌اندازه‌ای بالا باشد که وقتی به گناهی رسید بین او و گناه دیوار باشد.

وی اضافه کرد: حلم و بردباری که بتواند به‌وسیله آن غضب را کنترل و مدیریت کند و مدیریت خوب بر کسانی که بر آن‌ها ولایت داشته و مسئولیت آن‌ها را پذیرفته است از دیگر شروط امامت جامعه به معنای اعم است.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی گفت: بر این اساس تقوا و تملک نفس، حلم و بردباری و مهربانی با مردم و زیردستان به‌گونه‌ای که برای همه پدر مهربان باشد ازجمله شروط امامت جامعه و موفقیت در ایفای رسالت طلبگی و حوزوی بودن است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha